Microsoftilla on mielenkiintoinen tapa ratkoa sovelluksiensa ongelmia ja lopulta unohtaa ne.
Asensin puhtaalle levylle uuden Windows 11 24H version, kaikki meni hyvin kunnes oli tarkoitus alkaa asentamaan pelejä.
Olin päivittänyt kaikki Windowsin mukana tulevat varusohjelmat, Microsoft Store -kauppasovelluksen kautta, kuten myös Xbox -sovelluksen, jonka avulla Gamepass pelit yleensä järjestelmään asennetaan.
Kyseinen sovellus on tehty siten, että se päivittää itsensä sisäisesti, eli sen uusinta versiota ei tule koskaan saamaan Microsoft Storesta, no päivittäisi jos se päivitys toimisi. Tarkalleen ottaen Xbox sovellus päivittää ns. piilosovelluksen, jonkalaisia Windows pitää sisällään melkoisen määrän, kyseessä ei ole nimittäin sovellus sen perinteisessä tarkoituksessa, vaan kyse on ohjelmiston osasta, ei käynnistettävästä ohjelmasta. Xbox sovellus siis päivittää ns. Pelipalvelun (Gaming services) ajotiedostot.
Ikävä kyllä Xbox sovelluksen päivitystoiminto, ei kuitenkaan toimi läheskään joka kerta ja lopputuloksena saamme Xbox sovelluksen, jota ei voi käyttää laisinkaan ja näemme virheilmoituksen: "Error code:0x80073d28"
Usein tuo virhekoodi on jotain 0x800**** ja tämän uusimman 0x80073d28 välillä mutta se tarkoittaa käytännössä samaa asiaa, eli suomennettuna: "Pelipalvelutiedostojen noutaminen ei onnistu".
Tähän löytyy onneksi korjaus!
Alkuun poistamme Windowsin mukana tulleen Gaming Services paketin ja tämän jälkeen käynnistämme Microsoft Storen, sivulle jonka kautta voimme asentaa uusimman version. On tosiaankin täysin käsittämätöntä, miksei Store huolehdi tämän osan päivityksestä herkemmin itse, vaan siihen vaaditaan Xbox -sovelluksen käynnistämä metodi.
Vaiheet:
01.Avaa PowerShell kehote järjestelmänvalvojan oikeuksin.
02. Kopioi ja liitä seuraava komento kehotteeseen:
get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers
03. Kopioi ja liitä nyt tämä komento kehotteeseen:
start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN
04. Ruudulle ilmestyy Microsoft Store, Gaming servicen asennussivu, klikkaa Asenna tai Get painiketta. Pelipalvelut -ajoympäristö asentuu.
05. Avaa Xbox sovellus ja huomaat sen toimivan.
06. Nyt voit sulkea PowerShell kehotteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.