Mailtrack.io tarjoaa liitännäisen, eräänlaisen sovelluksen jonka avulla tiedän koska lähettämäni sähköpostit on luettu tai avattu.
Mailtrack ei ole tehnyt minkäänlaista virallista ilmoitusta siitä että se olisi lakannut tukemasta Firefox selainta, tuen loppuminen vain laitettiin käytäntöön.
Testasin kuitenkin niin sanotulla “agent switcherillä” eli toisella selain liitännäisellä joka kertoo verkkosivulle jonkin toisen selaimen kuin oikeasti käytössä olevan. Laitoin asetukseksi Google Chrome ja latasin Gmailin uudelleen. Kuinkas ollakaan, Mailtrack.io toimii tämän huijauksen avulla.
Aloin etsimään kuumeisesti vaihtoehtoa Mailtrackille ja se mitä löysin, oli melko järkyttävää.
Tiesin ennalta muutamia vaihtoehtoisia palveluita jotka ovat tukeneet Firefoxia, siinä missä Mailtrack.io, nyt vain muutaman hassun päivän aikana useampi niistä oli tiputtanut Firefox tuen pois, ilmoittamatta käyttäjilleen.
Näitä ovat muun muassa Mailtag.io sekä Bananatag, joista jälkimmäisellä on liitännäinen vieläkin löydettävissä Firefoxin lisäosat –latauspalvelusta ja siellä oleva viimeisin arvio liitännäisestä, kertoo erään käyttäjän tarinan joka oli törmännyt samaan ongelmaan kuin minä mailtrackin kanssa.
Hänelle oltiin kerrottu Bananatagin asiakaspalvelusta Firefox liitännäisen toimimattomuuden syyksi ohjelmistopäivityksen joka ei edes koskenut millään tavoin sähköpostin seurantaan mutta pahinta oli se että Bananatag ei ole ilmeisen halukas korjaamaan toimimattomuus ongelmaa vaan tarjosivat asiakkaalle vaihtoehdoksi vaihtaa selaimen Googlen Chromeen.
Olen tullut siihen lopputulokseen että nyt joku melko rahakas taho haluaa tehdä hallaa Firefoxille ja selaimeen ladattavien liitännäisten ja palveluiden ostaminen ulos Firefox alustalta on hyvä keino siihen.
Huomasin myös ettei Youtuben uutta käyttöliittymää saa enää Firefoxilla käyttöön, se on vain Chrome ominaisuus.
Kaikki tämä tapahtui viime viikon aikana.